Tokeneke Rethink

The approach for this Tokeneke Renovation was to enhance the virtues of a century-old waterfront home, update it with a coherent design vision, and improve indoor comfort and energy performance.  The exterior, which retains the original massing, was redesigned with new windows, vented shingles, and a metal roof. The active kitchen was moved to the heart of the home, merged with the family space, and linked with the outdoors with a wall of French doors. Throughout the interiors, materials and furnishings are both warm and textural while remaining edited and current.

+

Design Challenge

To enjoy the sparkling light and breezes off of the water, accomplished by specifying glass that diminishes glare and heat-gain and detailing the door and window openings with recessed motorized sun shades and retractable insect screens.