Home Re-Design

AMA+D took a predictable suburban spec house and transformed it into a unique home of enduring value and family-centered design. The existing footprint was expanded where it needed it most: in the family and kitchen area, creating a large square room with open views to a protected nature preserve abutting the property. An unexpected glass canopy and teak entry door are clues that what lies beyond is hardly commonplace.

+

Design Challenge

To infuse modern-day functionality and architectural quality into a spec house. Working in partnership with Gary Cruz Studio, AMA+D designed the pared down, art-filled interiors with the goal of creating comfortable, purposeful living environments. AMA+D also sought to integrate the existing pool and rear deck into the overall building design, extending the usable space outside as a screened-in porch, a dining terrace, and a seating area around a stone fire pit.