Greenwich Modern

This LEED-certified project was a substantial rebuild of a 1960s home, preserving the original foundation to the extent possible, with a small amount of new area, a reconfigured floor plan, and newly envisioned massing. The design is simple and modern, with floor to ceiling glazing along the rear, connecting the interior living spaces to the landscape. The design process was informed by building science best practices, including solar orientation, triple glazing, rainscreen exterior cladding, and a thermal envelope that far exceeds code requirements.

+

Design Challenge

To adapt the footprint of the existing foundation for optimal daylighting and sun shading, and for a reconfigured floor plan. Overhangs and clerestories were incorporated into the design to ensure that spaces throughout the home would be light-filled and comfortable.